- 200 g jurčkov in mavrahov
- 1 žlica olivnega olja
- 50 g čebule
- 2 stroka česna
- curry
- poper
- sol
- peteršilj
Gobe zrežemo na drobno, olupimo in sesekljamo (ločeno) čebulo in česen. V ponev zlijemo olje, ga segrejemo, dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo tako dolgo, da postekleni. Dodamo česen in ga popražimo. Ko ga zavonjamo, dodamo gobe, vse skupaj rahlo premešamo in pokrijemo za nekaj minut, da se gobe podušijo v lastnem soku. Po potrebi med dušenjem premešamo.
Ko so jurčki in mavrahi prepraženi, dodamo curry, poper in sol. Vse sestavine premešamo in pustimo na zmerni temperaturi, da omaka zavre in se počasi kuha še 5 minut. Preden omako postrežemo, lahko omako potresemo s peteršiljem.
Ko so jurčki in mavrahi prepraženi, dodamo curry, poper in sol. Vse sestavine premešamo in pustimo na zmerni temperaturi, da omaka zavre in se počasi kuha še 5 minut. Preden omako postrežemo, lahko omako potresemo s peteršiljem.