- kumarica
- 1 čebula
- 3 stroke česna
- 2 dl domače paradižnikove mezge
- 1 žlica sušene jušne zelenjave
- piment (ali poper)
- sol
- moka ali smetana za zgostitev
Čebulo narežemo na drobne koščke in jo popražimo na maščobi. Olupimo kumaro, ji odstranimo semenje in jo naribamo. Popražimo jo skupaj s čebulo. Posolimo, dodamo nasekljan česen, piment in jušno zelenjavo. Prelijemo s paradižnikovo mezgo. Kuhamo 10 minut.
Večkrat premešamo. Ko so kumarice zmehčane, zmešamo omako s paličnim mešalnikom. Če želimo, lahko dodamo žlico kisle ali sladke smetane. Pokuhamo do zgostitve.
Postrežemo s pire krompirjem, z rižem ali s testeninami.
Večkrat premešamo. Ko so kumarice zmehčane, zmešamo omako s paličnim mešalnikom. Če želimo, lahko dodamo žlico kisle ali sladke smetane. Pokuhamo do zgostitve.
Postrežemo s pire krompirjem, z rižem ali s testeninami.