- 750 g krompirja
- sol
- 1 čebula
- 5 jedilnih žlic kisa
- 1 čajna žlička sladkorja
- 75 g pancete
- poper
- peteršilj za okras
Krompir kuhamo v rahlo slani vodi okoli 25 minut. Nato vodo odlijemo in pustimo, da se krompir ohladi. Čebulo olupimo in jo narežemo na majhne kocke. Skupaj s kisom in sladkorjem jo damo v skledo in pustimo počivati.
Panceto narežemo na drobne kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem hrustljavo popečemo panceto.
Krompir olupimo, narežemo na rezine in damo k čebuli. Solimo in popramo. Z vročo slanino in maščobo prelijemo krompirjevo solato in zmešamo. Okrasimo s peteršiljem in postrežemo. Solata tekne tako topla kot hladna.
Panceto narežemo na drobne kocke. V ponvi segrejemo olje in v njem hrustljavo popečemo panceto.
Krompir olupimo, narežemo na rezine in damo k čebuli. Solimo in popramo. Z vročo slanino in maščobo prelijemo krompirjevo solato in zmešamo. Okrasimo s peteršiljem in postrežemo. Solata tekne tako topla kot hladna.