- 800 g srednje velikih krompirjev
- 1 čebula
- olje (lahko tudi bučno ali olivno)
- kis
- sol
- mleti poper
Krompir temeljito operemo. Položimo ga v večji lonec in ga zalijemo s tolikšno količino osoljene vode, da je povsem prekrit. Kuhamo celega, z olupki, od 25 do 30 minut, da se zmehča. Z ostrim ozkim nožem preverimo, ali je krompir kuhan. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo.
Ohlajen krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine, ki jih stresemo v veliko solatno skledo. Dodamo na tanke kolobarje zrezano čebulo. Dodamo kis, sol, olje in poper ter vse skupaj dobro premešamo. Krompir postrežemo kot prilogo k mesnim ali ribjim jedem.
Ohlajen krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine, ki jih stresemo v veliko solatno skledo. Dodamo na tanke kolobarje zrezano čebulo. Dodamo kis, sol, olje in poper ter vse skupaj dobro premešamo. Krompir postrežemo kot prilogo k mesnim ali ribjim jedem.