- 6 jajc
- 2 rumenjaka
- sol
- 1 1/2 čajne žlice limonovega soka
- 1 1/2 čajne žlice pekoče gorčice
- 125 ml rastlinskega olja
- poper
- sladka paprika v prahu
- 1/2 šopka drobnjaka
Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana. Nato jih ohladimo z mrzlo vodo in olupimo. Z rezalnikom za jajca jih narežemo na enakomerne rezine in damo v skledo.
V skledo damo rumenjaka in ju skupaj s ščepcem soli, malo limonovega soka in z gorčico pensato umešamo. Rastlinsko olje prilivamo najprej po kapljicah, nato pa v tankem curku in z metlico za sneg vse skupaj stepemo v kremasto maso. Nazadnje umešamo okoli 1 čajne žlice limonovega soka.
Majonezo damo na rezine jajc in previdno zmešamo. Začinimo s soljo, poprom in papriko v prahu. Drobnjak operemo, otresemo in okrasimo kozarčke.
V skledo damo rumenjaka in ju skupaj s ščepcem soli, malo limonovega soka in z gorčico pensato umešamo. Rastlinsko olje prilivamo najprej po kapljicah, nato pa v tankem curku in z metlico za sneg vse skupaj stepemo v kremasto maso. Nazadnje umešamo okoli 1 čajne žlice limonovega soka.
Majonezo damo na rezine jajc in previdno zmešamo. Začinimo s soljo, poprom in papriko v prahu. Drobnjak operemo, otresemo in okrasimo kozarčke.