- večji paket Albert oz.maslenih piškotov
- 6 velikih jabolk
- cimet
- paket vanili pudinga
- 350 ml mleka
- lonček sladke smetane
- 2 žlici mascarponea
- grenki kakav
- sladkor po okusu
Sestavine so za pekač 30 x 20 cm.
V pekač naložite sloj Albert piškotov. Iz jabolk skuhate gosto čežano in jo naložite v pekač, čez sloj piškotov. Čežano spet prekrijete s slojem piškotov.
Skuhate gostejši vanilijev puding in ga prelijete čez sloj piškotov. Sledi nov sloj piškotov. Po vrhu namažete stepeno smetano z vmešanim mascarponejem in potresete z grenkim kakavom. Čežano, puding in stepeno smetano sladkate po vašem okusu.
Zloženko čez noč pustite v hladilniku, da se piškoti napojijo in nadevi zgostijo ter učvrstijo.
V pekač naložite sloj Albert piškotov. Iz jabolk skuhate gosto čežano in jo naložite v pekač, čez sloj piškotov. Čežano spet prekrijete s slojem piškotov.
Skuhate gostejši vanilijev puding in ga prelijete čez sloj piškotov. Sledi nov sloj piškotov. Po vrhu namažete stepeno smetano z vmešanim mascarponejem in potresete z grenkim kakavom. Čežano, puding in stepeno smetano sladkate po vašem okusu.
Zloženko čez noč pustite v hladilniku, da se piškoti napojijo in nadevi zgostijo ter učvrstijo.