- 500 g vlečenega testa
- 1100 g naribanih bučk
- 500 g sladkih jabolk
- 200 g skute
- 150 g sladkorja
- 1 žlica mletega cimeta
- maščoba za pekač
Bučke olupimo, jim odstranimo semena in jih naribamo v večjo skledo oz. posodo, v kateri bomo pripravljali nadev. Tudi jabolka izkoščičimo, olupke pa lahko pustimo. Naribamo jih enako kot bučke.
Te pustimo cca pol ure, da spustijo vodo. Navadno si pomagamo s soljo, tu pa se ji odpovemo, če res ne gre brez nje, pa pazimo, da posolimo bučke zelo malo, da ne bi bil potem zavitek preslan. Ko bučke odcedimo, jim dodamo jabolka, sladkor (uporabili smo kombinacijo kokosovega in navadnega sladkorja), skuto in cimet ter vse dobro premešamo.
Na pult pogrnemo kuhinjsko krpo, nanjo damo po dve plasti vlečenega testa (ena bi se prehitro napojila in strgala med zvijanjem) in čez enakomerno razporedimo nadev.
Na daljših robovih testo zapognemo in testo zvijamo, da nastane lep zvitek. Položimo ga v rahlo naoljen pekač. Postopek ponavljam, dokler ne porabimo sestavin.
Zvitke zložimo v pekač, ki ga potisnemo v na 165 °C ogreto pečico. Zavitek pečemo približno 1 uro. Ko je lepo enakomerno zlatorjavo zapečen, ga vzamemo iz pečice, preden ga razrežemo in postrežemo, ga pustimo, da se ohladi.
Te pustimo cca pol ure, da spustijo vodo. Navadno si pomagamo s soljo, tu pa se ji odpovemo, če res ne gre brez nje, pa pazimo, da posolimo bučke zelo malo, da ne bi bil potem zavitek preslan. Ko bučke odcedimo, jim dodamo jabolka, sladkor (uporabili smo kombinacijo kokosovega in navadnega sladkorja), skuto in cimet ter vse dobro premešamo.
Na pult pogrnemo kuhinjsko krpo, nanjo damo po dve plasti vlečenega testa (ena bi se prehitro napojila in strgala med zvijanjem) in čez enakomerno razporedimo nadev.
Na daljših robovih testo zapognemo in testo zvijamo, da nastane lep zvitek. Položimo ga v rahlo naoljen pekač. Postopek ponavljam, dokler ne porabimo sestavin.
Zvitke zložimo v pekač, ki ga potisnemo v na 165 °C ogreto pečico. Zavitek pečemo približno 1 uro. Ko je lepo enakomerno zlatorjavo zapečen, ga vzamemo iz pečice, preden ga razrežemo in postrežemo, ga pustimo, da se ohladi.