- 160 g moke
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 pecilnega
- 2,5 dl mleka
- 1 jajce
- 2 žlici stopljenega masla
- ščepec soli
- 1 banana
- pest borovnic
- pest jagod
- 1 dl stepene sladke smetane
Ideja za velikonočni zajtrk, predvsem se ga bodo razveselili otroci. Suhe sestavine zmešamo v manjši posodi. V večji posodi zmešamo mokre sestavine. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre, mešamo z ročno metlico, ravno toliko da se sestavine spojijo. Pomembno je da, mase ne mešamo preveč. Če nam ostanejo grudice jih pustimo, v palačinkah ne bojo opazne. Testo pustimo nekaj minut počivati.
Pečemo na maslu ali olju. V ponev zlijemo maso za palačinke in že med vlivanjem oblikujemo dele zajčka. Večja palačinka za trebušček, manjša za glavo, dve podolgovati za ušesa in dve majhni okrogli za tačke. Ko se na površju začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in jo zapečemo še na drugi strani. Palačinke zložimo v obliki zajčka, banane in borovnice uporabimo za tačke, repek oblikujemo iz sladke smetane. Dodamo še srčke iz jagod in postrežemo.
Pečemo na maslu ali olju. V ponev zlijemo maso za palačinke in že med vlivanjem oblikujemo dele zajčka. Večja palačinka za trebušček, manjša za glavo, dve podolgovati za ušesa in dve majhni okrogli za tačke. Ko se na površju začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in jo zapečemo še na drugi strani. Palačinke zložimo v obliki zajčka, banane in borovnice uporabimo za tačke, repek oblikujemo iz sladke smetane. Dodamo še srčke iz jagod in postrežemo.