Žele:
- 2 dcl rdečega soka
- 1 vrečka želeja za kolače in deserte
Strjenka:
- 1/2 litra smetane
- 4 žlice skadkorja
- 1 vanilijev strok
- 4 lističe želatine
Preliv:
- jagode
Najprej naredimo žele, iz katerega bomo z modelčkom izrezali srce.
Naredimo ga po recepturi, ki je na vrečki, saj se bo le v tem primeru res dobro strdil. Debel naj bo med 3 in 4 mm, obvezno ga naredimo na peki papir ali kako folijo, da ga bomo potem lažje odlepili. Čez noč naj se ohladi.
Skuhamo strjenko po klasičnem receptu in jo ohladimo do mlačnega, skoraj mrzlega.
Iz želeja z modelčkom izrežemo srce, ga nežno položimo na stekleni rob kozarca. Nadevamo skoraj ohlajeno strjenko v kozarec in kozarec hitro postavimo za nekaj ur v hladilnik. Na koncu srce okrasimo z jagodnim pirejem in jagodami.
Skuhamo strjenko po klasičnem receptu in jo ohladimo do mlačnega, skoraj mrzlega.
Iz želeja z modelčkom izrežemo srce, ga nežno položimo na stekleni rob kozarca. Nadevamo skoraj ohlajeno strjenko v kozarec in kozarec hitro postavimo za nekaj ur v hladilnik. Na koncu srce okrasimo z jagodnim pirejem in jagodami.