- 160 g moke
- 250 ml mleka
- 40 g stopljenega masla
- 1 jajce
- ščepec soli
- 1 žlička suhega kvasa
- 2 žlici sladkorja
- 100 g malin
Iz moke, kvasa, mleka, jajca, masla, žlice sladkorja in soli naredimo maso za vaflje.
Vključimo pekač za vaflje in počakamo, da se segreje. Z zajemalko zajemamo maso in jo vlivamo na ploščo pekača, tako da prekrijemo celotno površino. Zapremo pokrov in pečemo približno 5 minut, da se masa lepo zlato rumeno zapeče.
Iz malin (nekaj jih prihranimo za okrasitev) in žlice sladkorja naredimo pire, v manjši ponvi segrejemo maline, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor stopi. Malinov pire razporedimo na pečene vaflje, okrasimo s celimi malinami in pojemo.
Vključimo pekač za vaflje in počakamo, da se segreje. Z zajemalko zajemamo maso in jo vlivamo na ploščo pekača, tako da prekrijemo celotno površino. Zapremo pokrov in pečemo približno 5 minut, da se masa lepo zlato rumeno zapeče.
Iz malin (nekaj jih prihranimo za okrasitev) in žlice sladkorja naredimo pire, v manjši ponvi segrejemo maline, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se sladkor stopi. Malinov pire razporedimo na pečene vaflje, okrasimo s celimi malinami in pojemo.