Biskvit:
- 6 jajc
- 30 dag sladkorja
- 30 dag moke
- 1 pecilni praček
- 1 dl vode
- 1 dl olja
Nadev:
- 2 sladki smetani
- sveže sadje
Dekoracija:
- 1 vrečka marshmallow penic
- vsaj 500 g mletega sladkorja
- jedilne barve
Sestavine so za 24 cm obroč.
Biskvit:
Zmešamo rumenjake in sladkor, dodamo vodo in olje. Nato še moko s pecilnim praškom in na koncu nežno vmešamo sneg iz beljakov. Biskvit pečemo na 180 °C približno 30-35 minut, odvisno od pečice.
Nadev:
Za nadev potrebujemo nekaj svežega sadja in stepeno sladko smetano, lahko se uporabi tudi predpripravljen nadev za torte iz trgovine, kjer se lahko izbira med več okusi.
Dekoracija:
Penice zmehčamo v mikrovalovni pečici (ker malo narastejo, predlagamo uporabo večje posode), nato pa počasi dodajamo sladkor s kuhalnico. Ko se mešanica neha lepiti, testo pregnetemo, da postane podobno plastelinu. Nato ga zavijemo v folijo in pustimo ležati vsaj 24 ur v omari - ne v hladilniku. Preden pričnemo z oblikovanjem, predlagamo nekaj sekundno uporabo mikrovalovne pečice, ki malo zmehča zmes. Mizo potrosimo s precejšnjo količino sladkorja v prahu, zmesi dodamo želeno barvo ter dobro pregnetemo, da bo barva ustrezala naši zamisli in razvaljajte do debeline 3 mm.
Preden dekoracijo preložite na torto, jo premažite s stepeno sladko smetano v tankem sloju.
Biskvit:
Zmešamo rumenjake in sladkor, dodamo vodo in olje. Nato še moko s pecilnim praškom in na koncu nežno vmešamo sneg iz beljakov. Biskvit pečemo na 180 °C približno 30-35 minut, odvisno od pečice.
Nadev:
Za nadev potrebujemo nekaj svežega sadja in stepeno sladko smetano, lahko se uporabi tudi predpripravljen nadev za torte iz trgovine, kjer se lahko izbira med več okusi.
Dekoracija:
Penice zmehčamo v mikrovalovni pečici (ker malo narastejo, predlagamo uporabo večje posode), nato pa počasi dodajamo sladkor s kuhalnico. Ko se mešanica neha lepiti, testo pregnetemo, da postane podobno plastelinu. Nato ga zavijemo v folijo in pustimo ležati vsaj 24 ur v omari - ne v hladilniku. Preden pričnemo z oblikovanjem, predlagamo nekaj sekundno uporabo mikrovalovne pečice, ki malo zmehča zmes. Mizo potrosimo s precejšnjo količino sladkorja v prahu, zmesi dodamo želeno barvo ter dobro pregnetemo, da bo barva ustrezala naši zamisli in razvaljajte do debeline 3 mm.
Preden dekoracijo preložite na torto, jo premažite s stepeno sladko smetano v tankem sloju.