- 2 rumenjaka
- 2 jedilni žlici sladkorja
- 350 g maskarpona
- 2 jedilni žlici amaretta
- 100 g keksov Savoiardi
- 50 ml hladnega espresa
- 2 do 3 jedilne žlice nesladkanega kakava v prahu
Rumenjaka in sladkor damo v skledo in ju z metlico za sneg ročnega mešalnika penasto umešamo. Po žlicah dodajamo maskarpone in nato dodamo še amaretto. Pri tem neprenehoma mešamo še naprej.
Dno plitkega pekača za narastek ali posode, v kateri bomo postregli tiramisu, obložimo s polovico otroških piškotov. Pokapljamo jih z espresom in po njih porazdelimo polovico kreme iz maskarpona. Po kremi porazdelimo sloj otroških piškotov, jih spet pokapljamo z espresom in namažemo s kremo iz maskarpona.
Tiramisu pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, da se dobro prepoji. Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom v prahu.
Dno plitkega pekača za narastek ali posode, v kateri bomo postregli tiramisu, obložimo s polovico otroških piškotov. Pokapljamo jih z espresom in po njih porazdelimo polovico kreme iz maskarpona. Po kremi porazdelimo sloj otroških piškotov, jih spet pokapljamo z espresom in namažemo s kremo iz maskarpona.
Tiramisu pokrijemo in postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure, da se dobro prepoji. Preden ga postrežemo, ga posujemo s kakavom v prahu.