- 250 g moke
- 400 g sladkorja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 2 jajci
- 250 ml pinjenca
- 45 g kakava
- 225 g masla
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 140 g temnega čokoladnega obliva
- 140 ml sladke smetane
- 140 g arašidovega masla
V posodi zmešamo sladkor, moko in sodo. V posodi na štedilniku stopimo maslo in z metlico dodamo jajci, pinjenec, kakav in vse skupaj zmešamo. Vse to kuhamo, dokler ne zavre – NE na prevelikem ognju! Z mikserjem dolijemo zmes v moko, sladkor in sodo. Dodamo vanilijo in zlijemo v prej namaščen in pomokan pekač. Pečemo 20 min v pečici, segreti na 175 °C.
Ko je pečeno, vzamemo ven in pustimo, da se ohladi. Na manjšem ognju stopimo smetano, arašidovo maslo in čokolado. Ko nastane gladka zmes, s tem namažemo pecivo in damo v hladilnik. Okrasimo po želji.
Ko je pečeno, vzamemo ven in pustimo, da se ohladi. Na manjšem ognju stopimo smetano, arašidovo maslo in čokolado. Ko nastane gladka zmes, s tem namažemo pecivo in damo v hladilnik. Okrasimo po želji.