- 400 ml smetane
- 40 g sladkorja
- 3 liste želatine
- 1 vanilijev strok
Vanilijev strok vzdolž prerežemo in z ostrim nožem izluščimo sredico. Smetano, vanilijevo sredico, vanilijev strok in sladkor damo v skledo, ki jo postavimo v vodno kopel, segrejemo in kuhamo na šibkem ognju najmanj 10 minut.
Želatino namočimo v mrzlo vodo. Lonec odstranimo s štedilnika, odstranimo vanilijev strok in izstisnjeno želatino umešamo v smetano. Lonec znova postavimo na štedilnik in na majhnem ognju med mešanjem raztopimo želatino.
Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za 5 ur v hladilnik, da se jed strdi. Preden strjenko postrežemo, jo zvrnemo na desertne krožnike in po želji okrasimo.
Želatino namočimo v mrzlo vodo. Lonec odstranimo s štedilnika, odstranimo vanilijev strok in izstisnjeno želatino umešamo v smetano. Lonec znova postavimo na štedilnik in na majhnem ognju med mešanjem raztopimo želatino.
Desertne skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Napolnimo jih s kuhano smetano in postavimo za 5 ur v hladilnik, da se jed strdi. Preden strjenko postrežemo, jo zvrnemo na desertne krožnike in po želji okrasimo.