- 400 g maslenih piškotov
- 540 g navadnega čvrstega jogurta
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 100 ml mleka
- 50 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 vanijijev sladkor
- 12 lističev želatine
- sok ene limone
- 500 g malin
Količina sestavin je na okrogel pekač premera 26 cm. Piškote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekača. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namočimo piškotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice.
Lističe želatine za 7 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo, Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili.
Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in z vanilijevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Maline razrežemo na polovice. Smetano in maline enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi.
Sladico postavimo za štiri ure v hladilnik ali eno uro v zamrzovalnik.
Lističe želatine za 7 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo, Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili.
Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in z vanilijevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Maline razrežemo na polovice. Smetano in maline enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi.
Sladico postavimo za štiri ure v hladilnik ali eno uro v zamrzovalnik.