- 500 g skute
- 1 dl jogurta
- 2 jajci
- 60 g kokosovega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- drobno naribana lupinica polovice limone
- 80 g brusnic
- rum
Brusnice stresemo v skledico in prelijemo z rumom. Če imamo čas, pustimo, da se namakajo nekaj ur.
V skledo stresemo skuto in jo z vilicami dobro pretlačimo. Pretlačeno skuto zmešamo z jogurtom, jajci, vanilijevim in kokosovim sladkorjem ter naribano limonino lupinico.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V kozici na nizki temperaturi počasi stopimo maslo. Testo razvijemo na pomokani delovni površini, ga premažemo s stopljenim maslom, nato pa čez 2/3 testa razporedimo skutni nadev in po njem potrosimo namočene brusnice. Na krajši strani testo zavihamo navznoter, na daljši strani pa ga zvijemo s pomočjo prta. Zvijati začnemo tam, kjer je nadev.
Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj položimo pripravljen zavitek, ki ga po vrhu dobro premažemo z maslom. Zavitek pečemo v ogreti pečici 40 do 50 minut oziroma toliko časa, da se testo lepo zlato rjavo in hrustljavo zapeče.