Testo:
- 1 kg listnatega testa
Nadev:
- 5 beljakov
- 50 g sladkorja
- ščepec soli
Kuhan sladkor:
- 200 g sladkorja
- 13 žlic vode
Premaz:
- 1 jajce
Čokoladni preliv:
- 10-12 dag jedilne čokolade
- 3 dag masla ali margarine
- 2 žlici oljčnega olja
- zdrobljeni lešniki
Zamrznjeno listnato testo večer pred pripravo sladice iz zamrzovalnika prestavimo v hladilnik ali pa ga odtajamo pri sobni temperaturi.
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici pristavimo in stopimo maslo. Delovno površino tanko potresemo z moko. Listnato testo razvaljamo na približno 3 milimetre debelo, potem pa ga narežemo na 3 centimetre široke trakove. Jajce razžvrkljamo z nekaj kapljicami olja. (Kuhinjske) kovinske cevke namažemo s stopljenim maslom, potem pa nanje navijamo testene trakove, da se nekoliko prekrivajo. Rolice namažemo z razžvrkljanim jajcem, potem pa jih zložimo v pekač, prekrit s peki papirjem. Pekač za 15 minut postavimo v segreto pečico. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg, ki mu med mešanjem dodamo 50 gramov sladkorja.
Sladkorni sirup pripravimo takole: v kozici pristavimo 13 žlic vode, preostali sladkor in kis. Ko zavre, med nenehnim mešanjem kuhamo, da dobimo sirupasto raztopino. Med nenehnim mešanjem jo postopoma prilijemo v beljakov sneg.
Pečene rolice nekoliko ohladimo, potem pa pustimo, da zdrsnejo s cevi. V brizgalno vrečko nadenemo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo ohlajene testene rolice.
Nato jih pomočimo v čokoladni preliv: jedilno čokolado nadrobimo, vanjo vmešamo maslo in dodamo olje ter na majhnem ognju stopimo do tekočega stanja. Odlagamo na rešetke, da odvečna čokolada odteče. Potresemo s sesekljanimi lešniki. Lahko okrasimo s smetano.
Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici pristavimo in stopimo maslo. Delovno površino tanko potresemo z moko. Listnato testo razvaljamo na približno 3 milimetre debelo, potem pa ga narežemo na 3 centimetre široke trakove. Jajce razžvrkljamo z nekaj kapljicami olja. (Kuhinjske) kovinske cevke namažemo s stopljenim maslom, potem pa nanje navijamo testene trakove, da se nekoliko prekrivajo. Rolice namažemo z razžvrkljanim jajcem, potem pa jih zložimo v pekač, prekrit s peki papirjem. Pekač za 15 minut postavimo v segreto pečico. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg, ki mu med mešanjem dodamo 50 gramov sladkorja.
Sladkorni sirup pripravimo takole: v kozici pristavimo 13 žlic vode, preostali sladkor in kis. Ko zavre, med nenehnim mešanjem kuhamo, da dobimo sirupasto raztopino. Med nenehnim mešanjem jo postopoma prilijemo v beljakov sneg.
Pečene rolice nekoliko ohladimo, potem pa pustimo, da zdrsnejo s cevi. V brizgalno vrečko nadenemo beljakov sneg, s katerim z obeh strani nadenemo ohlajene testene rolice.
Nato jih pomočimo v čokoladni preliv: jedilno čokolado nadrobimo, vanjo vmešamo maslo in dodamo olje ter na majhnem ognju stopimo do tekočega stanja. Odlagamo na rešetke, da odvečna čokolada odteče. Potresemo s sesekljanimi lešniki. Lahko okrasimo s smetano.