Krhko testo:
- 200 g mehke bele moke
- 150 g mehkega masla masla
- 100 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- pol žličke pecilnega praška
- ščepec soli
Nadev:
- 500 g češenj
- 500 g marelic
- 150 g skute
- 70 g sladkorja
Maslene drobtinice:
- 150 g mehke bele moke
- 100 g mehkega masla
- 100 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Sestavine so za okrogli pekač premera 26 cm.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico in vanj damo jajce, sladkor, vanilijev sladkor in ščepec soli. Na obod narežemo maslo na lističe. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, in ga z vilicami večkrat prebodemo. Tretjino testa prihranimo za rob. Testo pečemo v ogreti pečici 10 minut oziroma dokler ni zlato rumeno zapečeno.
Češnje operemo, razkoščičimo in odstranimo peclje. Marelice prav tako razkoščičimo in narežemo na četrtine. V skledi zmešamo očiščeno in narezano sadje s skuto in sladkorjem. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga malo ohladimo.
Rob pekača izdatno namažemo z maslom in s preostankom testa naredimo 4 cm visok rob. Na pečeno testo razporedimo sadni nadev. Na maslene drobtinice presejemo moko, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in kosmiče masla. Najlažje kar z rokami oblikujemo drobtinice. Te posujemo po sadnem nadevu in pito pečemo od 30-40 minut (do zlato rjave barve) na 200 °C.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico in vanj damo jajce, sladkor, vanilijev sladkor in ščepec soli. Na obod narežemo maslo na lističe. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 2/3 testa razporedimo po dnu pekača, obloženega s peki papirjem, in ga z vilicami večkrat prebodemo. Tretjino testa prihranimo za rob. Testo pečemo v ogreti pečici 10 minut oziroma dokler ni zlato rumeno zapečeno.
Češnje operemo, razkoščičimo in odstranimo peclje. Marelice prav tako razkoščičimo in narežemo na četrtine. V skledi zmešamo očiščeno in narezano sadje s skuto in sladkorjem. Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga malo ohladimo.
Rob pekača izdatno namažemo z maslom in s preostankom testa naredimo 4 cm visok rob. Na pečeno testo razporedimo sadni nadev. Na maslene drobtinice presejemo moko, dodamo sladkor, vanilijev sladkor in kosmiče masla. Najlažje kar z rokami oblikujemo drobtinice. Te posujemo po sadnem nadevu in pito pečemo od 30-40 minut (do zlato rjave barve) na 200 °C.