- 500 g marelic
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 žlička pecilnega praška
- 150 ml mleka
- 80 g mehke bele moke
- 70 g stopljenega masla
- sol
Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in z električnim mešalnikom penasto vmešamo. Beljakom dodamo nekaj zrn soli in žlico mrzle vode ter jih stepemo v čvrst sneg. V rumenjake damo še moko, pecilni prašek, stopljeno maslo in mleko. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo med seboj. Na koncu nežno (na roke) vmešamo še stepene beljake.
Pečico odgrejemo na 180 °C. Marelice operemo in razpolovimo. Pekač 25x35 cm z visokim robom obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Po njem razporedimo polovičke marelic.
Pečemo 25 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, zapičimo ga na sredino peciva. Če je pečeno, ostane zobotrebec čist, nanj se ne sme prijeti testo. V kolikor se je prijelo, pustite v pečici še pet minut.
Pečico odgrejemo na 180 °C. Marelice operemo in razpolovimo. Pekač 25x35 cm z visokim robom obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo pripravljeno maso. Po njem razporedimo polovičke marelic.
Pečemo 25 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem, zapičimo ga na sredino peciva. Če je pečeno, ostane zobotrebec čist, nanj se ne sme prijeti testo. V kolikor se je prijelo, pustite v pečici še pet minut.