Testo:
- 100 g mandljev
- 100 g namočenih datljnov
Makov nadev:
- 1200 g maka
- 100 g namočenih datljnov
- sok 1/2 limone
Skutin nadev:
- 300 g indijskih oreščkov
- malo vanilije
- sok 1/2 limone
Orehov nadev:
- 200 g orehov
- 100 g datljnov
- sok 1/2 limone
Jabolčni nadev:
- 500 g jabolk
- cimet
- sok 1/2 limone
Testo:
Namočene dateljne (vsaj 24 ur) zmiksamo z mandlji, da dobimo maso.
Makov nadev:
Mak zmeljemo v kavnem mlinčku in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Skutin nadev:
Namočene indijske oreščke z vanilijo in sokom limone premešamo skupaj v mešalniku.
Orehov nadev:
Orehe namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Jabolčni nadev:
Jabolka naribamo, dodamo cimet in sok pol limone ter rahlo premešamo.
Testo s prsti oblikujemo v pravokotnik velikosti 20 x 20cm ter nanj razmažemo prvo polovico makovega nadeva. Sledi polovica skutinega, orehovega in jabolčnega nadeva. Drugo polovico makovega nadeva enakomerno potresemo po jabolčnem nadevu, nato pa s prsti previdno oblikujemo v gladko plast. Enako ponovimo s skutinim in z orehovim nadevom ter zaključimo z jabolčnim nadevom.
Namočene dateljne (vsaj 24 ur) zmiksamo z mandlji, da dobimo maso.
Makov nadev:
Mak zmeljemo v kavnem mlinčku in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Skutin nadev:
Namočene indijske oreščke z vanilijo in sokom limone premešamo skupaj v mešalniku.
Orehov nadev:
Orehe namočimo v vodi za osem ur, odcedimo in in dobro premešamo v mešalniku skupaj s preostalima sestavinama.
Jabolčni nadev:
Jabolka naribamo, dodamo cimet in sok pol limone ter rahlo premešamo.
Testo s prsti oblikujemo v pravokotnik velikosti 20 x 20cm ter nanj razmažemo prvo polovico makovega nadeva. Sledi polovica skutinega, orehovega in jabolčnega nadeva. Drugo polovico makovega nadeva enakomerno potresemo po jabolčnem nadevu, nato pa s prsti previdno oblikujemo v gladko plast. Enako ponovimo s skutinim in z orehovim nadevom ter zaključimo z jabolčnim nadevom.