- 10 pomaranč
- 250 g medu
- 3 jajca
- 200 g mletih mandeljev
- 100 g polente
- olivno olje
Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte s snemljivim dnom pomastimo z olivnim oljem, dno obložimo s peki papirjem in tudi tega pomastimo z olivnim oljem. V kozico iztisnemo sok treh pomaranč, dodamo 100 g medu in blago kuhamo, da preliv malc povre in se zgosti, nato pa kozico odstavimo.
Medtem z mikserjem 2 minuti na največji hitrosti stepamo 200 ml olivnega olja s preostalim medom, da se dobro premešata. Nato še dve minuti vtepamo jajca, medtem pa drobno nastrgamo in vmešamo še lupino treh pomaranč. Mikser ugasnemo, v skledo pa z lopatico vmešamo mandlje, polento in sok dveh pomaranč.
Zmes nalijemo v pripravljen model in pečemo 50 minut, da je kolač zunaj zlatorjavo zapečen, znotraj pa lepo narejen. Pustimo, da se 10 minut ohlaja v modelu. Preden ga razstavimo, kolač odlepimo od stranic s strgalno lopatko. Kolač lahko prelijemo z javorjevim sirupom.
Medtem z mikserjem 2 minuti na največji hitrosti stepamo 200 ml olivnega olja s preostalim medom, da se dobro premešata. Nato še dve minuti vtepamo jajca, medtem pa drobno nastrgamo in vmešamo še lupino treh pomaranč. Mikser ugasnemo, v skledo pa z lopatico vmešamo mandlje, polento in sok dveh pomaranč.
Zmes nalijemo v pripravljen model in pečemo 50 minut, da je kolač zunaj zlatorjavo zapečen, znotraj pa lepo narejen. Pustimo, da se 10 minut ohlaja v modelu. Preden ga razstavimo, kolač odlepimo od stranic s strgalno lopatko. Kolač lahko prelijemo z javorjevim sirupom.