- 200 g fino mletih lešnikov
- 200 g zmehčanega masla
- 200 g mehke bele moke
- 200 g sladkorja
- 1 jajce
- ščepec soli
- 150 g kisle marmelade
- sok 1/2 limone
- sladkor v prahu za posip
Iz lešnikov, sladkorja, moke, masla, jajca in soli zamesimo gladko testo. Ker se testo precej lepi, ga oblikujemo v poljubno debel svaljek, tega zavijemo v alu folijo in postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.
Narežemo ga na enakomerne rezine, debele približno en centimeter in te na kockice. Kocke oblikujemo z dlanmi v kroglice in polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med njimi pustimo nekaj prostora, ker se med peko malce razlezejo.
Pečemo v ogreti pečici na 190 °C, 12-15 minut na srednji legi. Pečeni so, ko zadišijo in dobijo zlato barvo. Pečene piškote malo ohladimo. Marmelado gladko zmešamo s sokom polovice limone. Še tople namažemo z marmelado in zlepimo po dva skupaj.
Posujemo s sladkorjem v prahu. Piškoti so zelo dobrega okusa in ostanejo dolgo sveži.
Narežemo ga na enakomerne rezine, debele približno en centimeter in te na kockice. Kocke oblikujemo z dlanmi v kroglice in polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Med njimi pustimo nekaj prostora, ker se med peko malce razlezejo.
Pečemo v ogreti pečici na 190 °C, 12-15 minut na srednji legi. Pečeni so, ko zadišijo in dobijo zlato barvo. Pečene piškote malo ohladimo. Marmelado gladko zmešamo s sokom polovice limone. Še tople namažemo z marmelado in zlepimo po dva skupaj.
Posujemo s sladkorjem v prahu. Piškoti so zelo dobrega okusa in ostanejo dolgo sveži.