Biskvit:
- 3 jajca
- 9 žlic moke
- 9 žlic mleka
- 9 žlic olja
- 1 pecilni prašek
- 4 žlice kokosa
Preliv:
- 2 dcl ruma
- 2 dcl mleka
- 5 žlic sladkorja
Nadev:
- 1 vanili puding v prašku
- 350 ml mleka
- 2-3 dcl sladke smetane
- 1 žlica mascarponea
- sladkor po okusu
- grenek kakav za posip ali koščke sadja za dekoracijo
Sestavine so za pekač 20 x 30 cm.
Sestavine zmešajte po sistemu: najprej mokre nato suhe sestavine. Biskvit nima dodanega sladkorja, ker bo sladek preliv. Pečen biskvit ostane v pekaču in še vročega prelijete s prelivom.
Za preliv lahko uporabite tudi kuhano kavo, ali pa kompot (za otroško različico). Sladkor dobro raztopite v tekočini in prelijete biskvit. Sedaj sledi še nadev.