- 4 srednje velika jabolka
- 2 jedilni žlici rozin
- 3 jedilne žlice ruma ali pomarančnega soka
- 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
- ščepec cimeta
- 2 jedilni žlici medu
- maslo za pekač
Jabolka operemo, osušimo in jih z nožem za dolbenje sadja odstranimo peščice. Rozine za kratek čas namočimo v rum ali pomarančni sok, nato jih odcedimo. Lešnike zmešamo s cimetom, z medom in rozinami. Pečico ogrejemo na 180 °C.
Nizek pekač za narastek namažemo z maslom. Jabolka postavimo v pekač in jih napolnimo z mešanico iz lešnikov in rozin. V pečici jih pečemo okoli 30 minut. Na koncu jih potresemo z mletim sladkorjem.
Nizek pekač za narastek namažemo z maslom. Jabolka postavimo v pekač in jih napolnimo z mešanico iz lešnikov in rozin. V pečici jih pečemo okoli 30 minut. Na koncu jih potresemo z mletim sladkorjem.