Testo:
- 1 jajce
- 125 g mehke bele moke
- 100 ml mleka
- 100 ml radenske
- 1 žlica sladkorja
- ščepec soli
Nadev:
- 3 jajca
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 g sira mascarpone
- naribana limonina lupinica
Preliv:
- 150 g razkoščičenih višenj
- 2 žlici sladkorja
Spečemo tanke in rahle palačinke. Dovolj je ena za vsakega, ker so nasitne. Pripravimo mascarponejev nadev. Ločimo beljake in rumenjake. Beljakom dodamo ščepec soli in žlico mrzle vode in jih z električnim mešalnikom stepemo v trd sneg. Rumenjake s sladkorjem penasto umešamo, mešamo toliko časa, da se sladkor čisto raztopi. V rumenjake z metlico vmešamo mascarpone, nato pa še sneg iz beljakov.
V ponvi segrejemo višnje, ki smo jim dodali sladkor, na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sladkor povsem raztopi. Preliv malo ohladimo. Na krožnik postavimo palačinko, polovico namažemo z mascarponejevo kremo, prepognemo v trikotnik in prelijemo z višnjami. Tako pripravljene palačinke so sicer malo drugačne in seveda zelo dobre.
V ponvi segrejemo višnje, ki smo jim dodali sladkor, na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sladkor povsem raztopi. Preliv malo ohladimo. Na krožnik postavimo palačinko, polovico namažemo z mascarponejevo kremo, prepognemo v trikotnik in prelijemo z višnjami. Tako pripravljene palačinke so sicer malo drugačne in seveda zelo dobre.