- 1 mali lonček navadnega jogurta
- 1 jajce
- 2 žlici ruma
- 3 vrečke vanilijevega sladkorja
- 1 žlica sladkorja
- 250 g moke
- 1 pecilni prašek
- 1 srednje veliko jabolko
- rozine
- olje
- 1 ščepec soli
- sladkor v prahu
Zmešamo jogurt, jajce, rum, sladkor in ščepec soli. Moko (200 g, 50 g jo prihranimo!) zmešamo s pecilnim praškom in jo nato dodamo zmesi.
Jabolko olupimo in takoj naribamo ter dodamo zmesi. Dobro premešamo z metlico. Pozor! Zmes mora biti tako gosta, da jo komaj mešate. Če je zmes "mokra, dodamo tisto moko, ki smo jo prihranili. Rozine dodamo na koncu.
Olje zlijemo v večjo posodo in ga segrejemo. Ali je dovolj vroče, preverimo s pomočjo lesene kuhalnice, ki jo postavimo v olje. Če se okoli nje delajo mehurčki, je olje segreto in lahko vanj začnemo polagati maso. Vseeno pa olje ne sme biti prevroče.
Žlico najprej pomočimo v olje, nato zajamemo maso in jo nato s pomočjo druge žlice potisnemo v olje. Žlice ne napolnemo preveč, da bi preprečili "repke". Če se miške ne obrnejo same, to storimo mi.
Miške so pečene, ko se na obeh straneh obarvajo rjavo. Ko jih poberemo iz olja, jih pustimo nekaj minut počivati na papirnati brisački, da ta popivna morebitno odvečno olje. Nato jih zložimo v skledo in potresemo s sladkorjem v prahu.
Jabolko olupimo in takoj naribamo ter dodamo zmesi. Dobro premešamo z metlico. Pozor! Zmes mora biti tako gosta, da jo komaj mešate. Če je zmes "mokra, dodamo tisto moko, ki smo jo prihranili. Rozine dodamo na koncu.
Olje zlijemo v večjo posodo in ga segrejemo. Ali je dovolj vroče, preverimo s pomočjo lesene kuhalnice, ki jo postavimo v olje. Če se okoli nje delajo mehurčki, je olje segreto in lahko vanj začnemo polagati maso. Vseeno pa olje ne sme biti prevroče.
Žlico najprej pomočimo v olje, nato zajamemo maso in jo nato s pomočjo druge žlice potisnemo v olje. Žlice ne napolnemo preveč, da bi preprečili "repke". Če se miške ne obrnejo same, to storimo mi.
Miške so pečene, ko se na obeh straneh obarvajo rjavo. Ko jih poberemo iz olja, jih pustimo nekaj minut počivati na papirnati brisački, da ta popivna morebitno odvečno olje. Nato jih zložimo v skledo in potresemo s sladkorjem v prahu.