- 50 g sladkorja
- 600 ml sladke smetane
- vrečka lističev želatine
- svež mango
- sladkor (po okusu)
Želatino namočimo za približno deset minut v hladno vodo. Med tem sladko smetano in sladkor zmešamo skupaj in nekaj trenutkov segrevamo na štedilniku na nizkem ognju - cilj je, da se sladkor raztopi. Po desetih minutah želatino ožamemo in vmešamo v smetano tako, da se želatina povsem razpusti. Stjrenko nato vlijemo v kozarce, najboljši so nizki in po želji dekoriramo. Kozarce nato pokrijemo s prozorno folijo, da se na strjenki ne naredi skorja.
Nato kozarce vsaj za nekaj ur postavimo v hladilnik. Še najboljše je, če lahko strjenka počiva na hladnem čez noč. Preden sladico serviramo, naredimo še pire iz manga. Mango olupimo in ločimo meso od koščice. Meso zmiksamo v blenderju do gladkega. Če bi res radi gladek pire, ga lahko spustimo tudi skozi cedilo. Po okusu lahko pire posladkate.
Nato kozarce vsaj za nekaj ur postavimo v hladilnik. Še najboljše je, če lahko strjenka počiva na hladnem čez noč. Preden sladico serviramo, naredimo še pire iz manga. Mango olupimo in ločimo meso od koščice. Meso zmiksamo v blenderju do gladkega. Če bi res radi gladek pire, ga lahko spustimo tudi skozi cedilo. Po okusu lahko pire posladkate.