- 150 g sveže mletega maka
- 250 ml mleka
- 1 cimetova palčka
- 150 g sladkorja
- 1 dcl ruma
- 5 rumenjakov
- 250 ml sladke smetane
Mak zmešamo z mlekom in vse skupaj zavremo v loncu. Umešamo cimetovo palčko, 50 g sladkorja in rum ter maso pustimo počivati okoli 20 minut, da se prepoji. Nato odstranimo cimetovo palčko. Rumenjake in preostali sladkor penasto umešamo. Umešamo mak in vse skupaj pustimo, da se ohladi.
Smetano čvrsto stepemo in jo previdno umešamo v makovo maso. Zmrzlino zamrznemo v aparatu za pripravo sladoleda ali pa jo damo v stekleno posodo in v zmrzovalnik na nekaj ur, da se strdi. V prvih urah jo večkrat premešamo.
Smetano čvrsto stepemo in jo previdno umešamo v makovo maso. Zmrzlino zamrznemo v aparatu za pripravo sladoleda ali pa jo damo v stekleno posodo in v zmrzovalnik na nekaj ur, da se strdi. V prvih urah jo večkrat premešamo.