- 150 g gladke moke
- 200 g mandeljnov
- 100 g sladkorja
- sol
- 1 žlička cimeta
- za konico noža mletih klinčkov
- lupina z 1/2 limone
- 2 rumenjaka
- 150 g hladnega masla
- 250 g malinove marmelade
- 1 žlica smetane
V skledi zmešamo moko, mandeljne, sladkor, sol, cimet, klinčke in limonino lupino. Na sredini napravimo jamico in vanjo ubijemo en rumenjak.
Maslo narežemo na male koščke in dodamo k moki. Z električnim gnetilnikom ali z rokami zgnetemo sestavine v voljno testo. Oblikujemo ga v kroglo in ga pustimo pokrito približno 30 minut počivati.
Pečico ogrejemo na 180 °C. Model za peko premažemo z maščobo. Približno 2/3 testa damo na desko in razvaljamo malo več, kot je premer modela. Model obložimo s testom in pustimo približno 3 cm visoke robove. Testo premažemo z marmelado.
Ostanek testa razvaljamo in z okrasnim nožem ali nazobčanim kolescem narežemo 1-2 cm široke trakove, ki jih kot mrežico položimo na marmelado. Drugi rumenjak razžvrkljamo s smetano in mrežico z njim premažemo.
V pečici pečemo sladico na približno 160 °C približno 45 minut. Nato jo vzamemo ven iz pečice in pustimo shladiti na žičnatem podstavku. Sladico zavijemo v folijo za živila in pustimo en dan da se uleže.
Maslo narežemo na male koščke in dodamo k moki. Z električnim gnetilnikom ali z rokami zgnetemo sestavine v voljno testo. Oblikujemo ga v kroglo in ga pustimo pokrito približno 30 minut počivati.
Pečico ogrejemo na 180 °C. Model za peko premažemo z maščobo. Približno 2/3 testa damo na desko in razvaljamo malo več, kot je premer modela. Model obložimo s testom in pustimo približno 3 cm visoke robove. Testo premažemo z marmelado.
Ostanek testa razvaljamo in z okrasnim nožem ali nazobčanim kolescem narežemo 1-2 cm široke trakove, ki jih kot mrežico položimo na marmelado. Drugi rumenjak razžvrkljamo s smetano in mrežico z njim premažemo.
V pečici pečemo sladico na približno 160 °C približno 45 minut. Nato jo vzamemo ven iz pečice in pustimo shladiti na žičnatem podstavku. Sladico zavijemo v folijo za živila in pustimo en dan da se uleže.