Testo:
- 2 beljaka
- ščepec soli
- 200 g lešnikov
- 100 g grenke čokolade
- 100 g sladkorja
- 0,5 žličke cimeta
- 70 g mletih mandljev
Čokoladna glazura:
- 150 g čokolade
- 100 g masla
Skupaj zmeljemo čokolado in lešnike, dodamo sladkor in cimet ter vse skupaj premešamo. Beljake z malo soli stepemo v trd sneg in jim dodamo lešnikovo mešanico. Zgnetemo v testo. Če je testo premehko, ddoamo malo mletih mandljev. Testo naj v hladilniku počiva vsaj eno uro.
Spočito testo razvaljamo na debelino 0,5 cm in izrežemo pravokotne ploščice. Pečemo dobrih 10 minut pri temperaturi 180 °C. Med peko se ploščice ne smejo dotikati. Pečene ploščice so sprva mehke, ohlajene pa postanejo trde. Po vrhu premažemo s čokoladno glazuro, tako da so še okusnejše.
Spočito testo razvaljamo na debelino 0,5 cm in izrežemo pravokotne ploščice. Pečemo dobrih 10 minut pri temperaturi 180 °C. Med peko se ploščice ne smejo dotikati. Pečene ploščice so sprva mehke, ohlajene pa postanejo trde. Po vrhu premažemo s čokoladno glazuro, tako da so še okusnejše.