- 320 g namenske moke za peko
- 200 g surovega masla
- 1 vanilijev sladkor
- 2 rumenjaka
- 100 g sladkorja v prahu
Maslo, ki mora biti zmehčano (najbolje, da ga pustimo na kuhinjskem pultu nekaj ur), in sladkor v prahu penasto umešamo. Dodamo rumenjaka in spet dobro zmešamo. Testo nato pustimo počivati nekaj ur na hladnem.
Nato testo razvaljamo na približno nekaj milimetrov debelo med dvema peki papirjema. Mi smo kar pomokali mizo in tudi zgornjo plast testa, pa je šlo enako dobro. Nato iz razvaljanega testa izrežemo piškote. Med tem segrejemo pečico na 160 °C z ventilacijo. Pečemo jih okoli 10 minut, odvisno od moči pečice. Piškote med peko obvezno preverjamo, saj se lahko hitro zažgejo, sploh, če ste bili zelo pridni in ste izrezali tanke piškote.
Ko so pečeni, jih previdno naložite v posodo za piškote, saj so res krhki. Po želji jih lahko potresete s sladkorjem.
Nato testo razvaljamo na približno nekaj milimetrov debelo med dvema peki papirjema. Mi smo kar pomokali mizo in tudi zgornjo plast testa, pa je šlo enako dobro. Nato iz razvaljanega testa izrežemo piškote. Med tem segrejemo pečico na 160 °C z ventilacijo. Pečemo jih okoli 10 minut, odvisno od moči pečice. Piškote med peko obvezno preverjamo, saj se lahko hitro zažgejo, sploh, če ste bili zelo pridni in ste izrezali tanke piškote.
Ko so pečeni, jih previdno naložite v posodo za piškote, saj so res krhki. Po želji jih lahko potresete s sladkorjem.