Panna cotta iz kokosove moke:
- 1/2 skodelice kokosove moke
- 1 pločevinko (445 ml) kokosovega mleka
- 1/4 skodelice sladkorja (ali sladilo po želji)
- 1/2 vaniljevega stroka
- 1 čajna žlička agar agarja (ali 1 1/2 žličke želatine)
- 2 jedilni žlici mrzle vode
Hruškova čežana::
- 4 hruške
- sok 1/2 limone
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1 žlica sladkorja
- 1/2 cimetove palčke
Predhodno segrejemo pečico na 175°C. Potresemo kokos na pekač obložen s peki papirjem in ga pečemo 5 do 10 minut ter vmes enkrat ali dvakrat premešamo, dokler ni zlato zapečen.
V manjšo posodico stresemo agar agar (ali želatino), dodamo vodo in dobro premešamo. Postavimo na stran. V majhni posodi segrejemo kokosovo mleko, sladkor, pečen kokos in strok vanilje do vrenja. Vmešamo agar agar in med stalnim mešanjem kuhamo še eno minuto. Nato tekočino prelijemo v večjo skledo. Kokosovo mešanico enakomerno razdelimo v tri servirne posodico in postavimo v hladilnik za 4 ure, da se strdi.
Pred serviranjem po vrhu panna cotte prelijemo hruškovo čežano, ki jo pripravimo tako:
Hruške operemo in olupimo. Razrežemo jih na četrtine ter odstranimo peclje in peščišča. Stresemo jih v manjšo kozico in zalijemo s toliko vode, da so povsem pokrite. Dodamo cimetovo palčko, sladkor in limonin sok ter na zmernem ognju odkrito kuhamo toliko časa, da se hruške zmehčajo. Ko so kuhane, odstranimo cimetovo palčko. Hruške odcedimo, vendar tekočino prihranimo. Hruške s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Prilijemo toliko tekočine, da dobimo gladko zmes.
Na vrh čežane lahko položimo slive iz kompota.
V manjšo posodico stresemo agar agar (ali želatino), dodamo vodo in dobro premešamo. Postavimo na stran. V majhni posodi segrejemo kokosovo mleko, sladkor, pečen kokos in strok vanilje do vrenja. Vmešamo agar agar in med stalnim mešanjem kuhamo še eno minuto. Nato tekočino prelijemo v večjo skledo. Kokosovo mešanico enakomerno razdelimo v tri servirne posodico in postavimo v hladilnik za 4 ure, da se strdi.
Pred serviranjem po vrhu panna cotte prelijemo hruškovo čežano, ki jo pripravimo tako:
Hruške operemo in olupimo. Razrežemo jih na četrtine ter odstranimo peclje in peščišča. Stresemo jih v manjšo kozico in zalijemo s toliko vode, da so povsem pokrite. Dodamo cimetovo palčko, sladkor in limonin sok ter na zmernem ognju odkrito kuhamo toliko časa, da se hruške zmehčajo. Ko so kuhane, odstranimo cimetovo palčko. Hruške odcedimo, vendar tekočino prihranimo. Hruške s paličnim mešalnikom gladko zmiksamo. Prilijemo toliko tekočine, da dobimo gladko zmes.
Na vrh čežane lahko položimo slive iz kompota.