- 2 zrela kakija
- 50 g sladkorja
- 50 ml ruma
- sol
- 250 ml sladke smetane
- 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
- 1 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
- 8 mandljev
Kakija operemo, jima odstranimo pecelj, ju razpolovimo in odstranimo morebitne koščice. Z žličko postrgamo meso in ga stresemo v multipraktik. Dodamo sladkor, rum in ščepec soli ter vse skupaj zmiksamo v gladek pire. Z električnim mešalnikom mešamo oziroma stepamo smetano, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt tako dolgo, da dobimo čvrsto smetano.
V širše kozarce ali skledice naložimo najprej plast smetane, nato pa še kakijev pire, ki ga lahko okrasimo z žličko smetane in s tremi mandlji. Preden sladico postrežemo, jo vsaj za pol ure shranimo v hladilniku, da se ohladi.
V širše kozarce ali skledice naložimo najprej plast smetane, nato pa še kakijev pire, ki ga lahko okrasimo z žličko smetane in s tremi mandlji. Preden sladico postrežemo, jo vsaj za pol ure shranimo v hladilniku, da se ohladi.