- 1 kos listnatega testa (250 g)
- 1 žlica drobtin
- 200 g jagod (lahko tudi zamrznjenih)
- 2 žlici sladkorja
- sok 1/2 limone
- 1 jajce za premaz
- 1 žlička sladkorja v prahu
Pečico segrejemo na 180 °C. Jagode operemo in jih narežemo majhne koščke. Stresemo jih v skledo, dodamo sladkor in limonin sok. Vse skupaj nežno premešamo z žlico in nato jagode pustimo "počivati" okoli 5 minut. V tem času se bo sladkor nekoliko stopil, jagode pa bodo spustile sok. Nato v skledo dodamo še drobtine in spet vse skupaj dobro premešamo.
Testo razvaljamo (ali le razvijemo, če smo kupili takega), nato pa ga razrežemo na poljubno velike pravokotnike. Mi smo testo razrezali v velikosti 8 x 10 cm. Na eno polovico vsakega pravokotnika nato položimo jagodni nadev (tekočini se izognemo, torej jo pustimo v skledi). Drugi, prazni del pravokotnika nato prepognemo čez nadev in okoli dobro stisnemo s prsti, da nam nadev tudi kasneje ne bo ušel iz žepka. Žepkov ne polnimo preveč, ker se bodo sicer odprli in bo nadev stekel ven.
V pekač položimo papir za peko, nanj pa žepke. V skodelici razžvrkljamo jajce in z njim premažemo žepke. Preden jih damo v pečico, jih z nožem še nežno zarežemo po vrhu.
Žepke pečemo 30 minut pri 180 °C. Ko so pečeni, jih lahko še potresemo s sladkorjem v prahu.
Testo razvaljamo (ali le razvijemo, če smo kupili takega), nato pa ga razrežemo na poljubno velike pravokotnike. Mi smo testo razrezali v velikosti 8 x 10 cm. Na eno polovico vsakega pravokotnika nato položimo jagodni nadev (tekočini se izognemo, torej jo pustimo v skledi). Drugi, prazni del pravokotnika nato prepognemo čez nadev in okoli dobro stisnemo s prsti, da nam nadev tudi kasneje ne bo ušel iz žepka. Žepkov ne polnimo preveč, ker se bodo sicer odprli in bo nadev stekel ven.
V pekač položimo papir za peko, nanj pa žepke. V skodelici razžvrkljamo jajce in z njim premažemo žepke. Preden jih damo v pečico, jih z nožem še nežno zarežemo po vrhu.
Žepke pečemo 30 minut pri 180 °C. Ko so pečeni, jih lahko še potresemo s sladkorjem v prahu.