- 400 g jagod
- 80 ml bezgovega sirupa
- 2 veliki žlici limonovega soka
- 2 jajci
- 2 veliki žlici vaniljevega sladkorja
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 200 g maskarponeja
- ščepec soli
Jagode dobro operemo, očistimo in narežemo na rezine. Zmešamo jih z bezgovim sirupom, kokosovim sladkorjem in limonovim sokom ter pustimo stati približno 15 minut.
Po tem času ločimo beljaka in rumenjaka, nato zmešamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi žlicami soka, ki so ga spustile jagode ter vaniljev sladkor. Vse skupaj dobro stepemo nad vročo vodo. Ko se mešanica ohladi, dodamo maskarpone.
Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primešamo v kremo.
Jagode odcedimo.
Kremo v plasteh izmenično z jagodami naložimo v štiri kozarce in v hladilniku ohlajamo vsaj pol ure. Pojemo še isti dan.
Po tem času ločimo beljaka in rumenjaka, nato zmešamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi žlicami soka, ki so ga spustile jagode ter vaniljev sladkor. Vse skupaj dobro stepemo nad vročo vodo. Ko se mešanica ohladi, dodamo maskarpone.
Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primešamo v kremo.
Jagode odcedimo.
Kremo v plasteh izmenično z jagodami naložimo v štiri kozarce in v hladilniku ohlajamo vsaj pol ure. Pojemo še isti dan.