- 500 g jagod
- 1 banana
- 250 g sira mascarpone
- 200 g baby piškotov
- 1 velika žlica kisle smetane
- 3 velike žlice sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g smetane za stepanje
- 2 jajci
- cimet
- 2 dcl riževega napitka ali mleka
Jagode operemo, odcedimo in narežemo na koščke. Beljake in rumenjake ločimo. Beljake stepemo. V tretji posodi zmešamo mascarpone, kislo smetano, sladkor in vaniljev sladkor. Rumenjake dodamo v posodo, kjer so ostale stvari za kremo. Vse skupaj dobro zmešamo. Nato kremi dodamo še sneg iz beljakov.
Piškote nalomimo in namočimo na hitro v riževem napitku, nato z njimi pokrijemo dno kozarca. Nanje naložimo plast banan in jagod, nato kremo. Postopek ponavljamo (v nadaljevanju brez banan, torej izmenjujemo samo jagode in kremo), dokler ne napolnimo kozarca.
Vrhnja plast naj bo stepena smetana, po kateri (lahko) razporedimo na rezine narezane jagode, po katerih posujemo nekaj cimeta. Banane morajo biti obvezno na dnu, ker bodo sicer porjavele. Preden sladico postrežemo, naj vsaj 3 ure kozarci počivajo v hladilniku. Pa dober tek!
Piškote nalomimo in namočimo na hitro v riževem napitku, nato z njimi pokrijemo dno kozarca. Nanje naložimo plast banan in jagod, nato kremo. Postopek ponavljamo (v nadaljevanju brez banan, torej izmenjujemo samo jagode in kremo), dokler ne napolnimo kozarca.
Vrhnja plast naj bo stepena smetana, po kateri (lahko) razporedimo na rezine narezane jagode, po katerih posujemo nekaj cimeta. Banane morajo biti obvezno na dnu, ker bodo sicer porjavele. Preden sladico postrežemo, naj vsaj 3 ure kozarci počivajo v hladilniku. Pa dober tek!