Biskvit:
- 4 jajca
- 6 žlic sladkorja
- 1 dcl rastlinskega olja
- 2 olupljeni, zmiksani pomaranči
- 2 olupljeni, pretlačeni banani
- 2 žlice kokos moke
- 12 žlic pirine moke
- pecilni prašek
Pomarančna krema:
- 350 ml pomarančnega sok
- 4 žlice sladkorja
- 1 vanili puding
- 1 dcl sladke smetane
- 1 čajna žlica Agar-agara (gostilo)
Čokoladni premaz:
- 100 g stopljene jedilne čokolade
- 1 dcl stepene sladke smetane
Biskvit:
Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodamo olje, pomaranče, banane, kokos in moko s pecilnim. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija. Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti.
Pomarančna krema:
Zavremo pomarančni sok, vmešamo puding in sladkor. Dodamo agar. Mešamo do zgostitve. Ohladimo. Vmes večkrat premešamo,da se na kremi ne dela skorja. V ohlajeno puding kremo vmešamo stepeno sladko smetano. Polovico biskvita pustimo v tortnem modelu, skupaj s peki papirjem. Čez zlijemo puding kremo in damo v hladilnik, da se strdi. Drugi sloj biskvita pokapamo s pomarančnim sokom ali mlekom, da se bo lažje prijel kreme. Položimo ga čez strjeno kremo in ga premažemo s čokoladnim premazom.
Čokoladni premaz:
Smetano počasi, po žlicah vmešamo v stopljeno čokolado. Premazano torto za par ur postavimo v hladilnik. Okrasimo jo lahko še z rezinami pomaranč.
Penasto umešamo jajca in sladkor ter postopoma dodamo olje, pomaranče, banane, kokos in moko s pecilnim. Pečemo 40 minut na 180 stopinj Celzija. Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti.
Pomarančna krema:
Zavremo pomarančni sok, vmešamo puding in sladkor. Dodamo agar. Mešamo do zgostitve. Ohladimo. Vmes večkrat premešamo,da se na kremi ne dela skorja. V ohlajeno puding kremo vmešamo stepeno sladko smetano. Polovico biskvita pustimo v tortnem modelu, skupaj s peki papirjem. Čez zlijemo puding kremo in damo v hladilnik, da se strdi. Drugi sloj biskvita pokapamo s pomarančnim sokom ali mlekom, da se bo lažje prijel kreme. Položimo ga čez strjeno kremo in ga premažemo s čokoladnim premazom.
Čokoladni premaz:
Smetano počasi, po žlicah vmešamo v stopljeno čokolado. Premazano torto za par ur postavimo v hladilnik. Okrasimo jo lahko še z rezinami pomaranč.