- 4 jajca
- 200 g sladkorja
- 250 g mascarponeja
- 200 g moke
- 16 g pecilnega praška
- 4 srednje debela jabolka
- 3 ščepce cimeta
Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo mascarpone. Vse skupaj temeljito premešamo, nato počasi dodajamo moko in pecilni prašek.
V dobro premešano gladko maso dodamo na drobno narezane koščke dveh jabolk ter cimet (2 ali 3 ščepce, količina cimeta je odvisna od tega, kakšen ljubitelj cimetovega okusa smo). Premešamo in vse skupaj stresemo v okrogli pekač premera 26 cm, ki smo ga predhodno namazali z maslom in dno malce pomokali.
Jabolki olupimo in ju narežemo na tanke rezine oziroma krhlje. V krogu jih naložimo po vrhu testa, jih potresemo z mešanico sladkorja in cimeta, damo v pečico in pečemo 40-45 minut na 180 °C.
V dobro premešano gladko maso dodamo na drobno narezane koščke dveh jabolk ter cimet (2 ali 3 ščepce, količina cimeta je odvisna od tega, kakšen ljubitelj cimetovega okusa smo). Premešamo in vse skupaj stresemo v okrogli pekač premera 26 cm, ki smo ga predhodno namazali z maslom in dno malce pomokali.
Jabolki olupimo in ju narežemo na tanke rezine oziroma krhlje. V krogu jih naložimo po vrhu testa, jih potresemo z mešanico sladkorja in cimeta, damo v pečico in pečemo 40-45 minut na 180 °C.