Pita:
- 1,2 kg jabolk
- 2 jogurtova lončka sladkorja
- 2 jogurtova lončka moke
- 2 jogurtova lončka pšeničnega zdroba
- 1 čajna žlička mletega cimeta
- 1 vanilijev sladkor
- ščep soli
- pecilni prašek
- 150 g masla
Premaz:
- 1 grški jogurt (125 g)
- 1/2 lončka sladke smetane
- 1 žlico sira mascarpone
Sestavine so za pekač 20 x 30 cm
Jabolka očistimo in naribamo na drobno. Dodamo jim 1 jogurtov lonček sladkorja in cimet. Posebej zmešamo ostale suhe sestavine.
Namastimo pekač in stresemo vanj 2 jogurtova lončka suhe zmesi. Enakomerno jo porazdelimo po dnu pekača. Preko položimo polovico ribanih jabolk. Potem sledita spet 2 jogurtova lončka suhe zmesi, enakomerno potresene preko jabolk. Sledi še druga polovica ribanih jabolk. Po vrhu enakomerno potresemo ostanek suhe zmesi. Preko enakomerno naribamo maslo.
Pečemo 40 minut na 180 °C. Pečeno pecivo pustimo, da se ohladi, saj ga boste tako lažje rezali.
Jabolka očistimo in naribamo na drobno. Dodamo jim 1 jogurtov lonček sladkorja in cimet. Posebej zmešamo ostale suhe sestavine.
Namastimo pekač in stresemo vanj 2 jogurtova lončka suhe zmesi. Enakomerno jo porazdelimo po dnu pekača. Preko položimo polovico ribanih jabolk. Potem sledita spet 2 jogurtova lončka suhe zmesi, enakomerno potresene preko jabolk. Sledi še druga polovica ribanih jabolk. Po vrhu enakomerno potresemo ostanek suhe zmesi. Preko enakomerno naribamo maslo.
Pečemo 40 minut na 180 °C. Pečeno pecivo pustimo, da se ohladi, saj ga boste tako lažje rezali.