fbpx
Čokoldno pomarančni razpokančki

Čokoldno pomarančni razpokančki

Št. oseb: 8
Težavnost: enostavno
Priprava: 10 minut
Kuhanje/Pečenje: 10 minut
  • 220 g ostre moke
  • 55 g masla
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 1 vanilijev sladkor z burbonsko vanilijo
  • 2 jajci
  • lupina polovice bio pomaranče
  • sok polovice pomaranče
  • 230 g čokolade za kuhanje
  • 80 g sladkorja v prahu


Čokolado z maslom stopimo. Ko je že stopljena, vanjo dodamo naribano pomarančno lupino in pomarančni sok.

Čokolado damo ohlajat.

Med tem pensato umešamo jajca, sladkor, sol, burbonski sladkor in cimet. Dodamo skoraj ohlajeno čokoladno zmes. V to penasto čokoladno maso pa sedaj počasi dodajamo moko s pecilnim praškom.

Ko je masa dobro premešana, jo damo v hladilnik za 4 do 5 ur.

Masa bo dokaj mehka (malo bolj trda kot za biskvit, a še vedno mehka). Naj vas to ne skrbi, se bo čisto strdila na hladnem.

Ko je masa ohlajena, naredimo iz nje kroglice velikosti malega oreha, pobvaljamo v sladkorju v prahu in zlagamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Kroglice naj bodo 2 cm narazen.

Pečemo med 8 in 10 minut na 180° C.

Hranimo jih v zaprti škatli na hladnem, če se takoj ne pojedo.



Danes ...

ASTRO-HRANA, sobota, 20. 7. 2019

Venera počasi leze proti Soncu in se počuti rahlo zažgano, tako kot tudi Merkur, ki je v retrogradnem hodu. Bodite prizanesljivi do svojih teles in...

Naključni recepti

Gobova rižota s porom in puranom
Gobova rižota s porom in puranom

200 g zmrznjenih ali svežih gob  1 por 150 g purana 300 g riža 0,5 dl oljčnega olja 30 g masla 80 g naribanega parmezana sol poper olje peteršilj Meso in por temeljito...

Mehiški taco z nadevom iz mletega mesa in fižola
Mehiški taco z nadevom iz mletega mesa in fižola

100 g moke 100 g koruznega zdroba 1/2 čajne žlice soli 1 jajce 2 jedilni žlici olja 5 jedilnih žlic topljenega masla 1 čebula strok česna 1 rumena...