- pest mandljev
- pest orehov
- žlica sezama
- 100 g čokolade
- 0,5 dcl sladke smetane
- cimet
- kokosova moka
Oreščke na grobo sesekljamo in primešamo sezam. Čokolado nadrobimo na manjše koščke in jo stopimo nad vročo kopeljo. Dodamo ji sladko smetano in cimet. Zmes mora biti dokaj gosta, a vseeno mehka. Oreščke in čokolado s pomočjo folije pregnetemo in kasneje s pomočjo ta iste folije oblikujemo salamo.
Odvijemo folijo, posujemo nekaj kokosa ob straneh in zopet vse skupaj povaljamo v kokosovi moki, da se kokos oprime salame. Ponovno ovijemo v folijo in postavimo v hladilnik za toliko časa, da postane klobasa kompaktna in čvrsta.
Odvijemo folijo, posujemo nekaj kokosa ob straneh in zopet vse skupaj povaljamo v kokosovi moki, da se kokos oprime salame. Ponovno ovijemo v folijo in postavimo v hladilnik za toliko časa, da postane klobasa kompaktna in čvrsta.