- 12 žlic olja
- 12 žlic mleka
- 12 žlic sladkorja
- 12 žlic moke
- 3 jajca
- 1/2 pecilnega praška
- 1 vaniljev sladkor
- 1 vaniljev puding
- češnjev kompot
Biskvit:
Jajca ločimo in iz beljaka naredimo trd sneg. Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in z vaniljevim sladkorjem. Med mešanjem dodamo mleko, olje in moko s pecilnim praškom. Na koncu umešamo še sneg. Dobro premešano maso zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 45 minut na 200 °C.
Preliv:
Iz kompota poberemo češnje. Ohlajeno testo razpolovimo in na sredino razporedimo eno plast češenj, drugo pa razporedimo po vrhu biskvita. Kompot uporabimo namesto mleka in v njem/z njim skuhamo vaniljev puding. Prelijemo ga čez biskvit in ohladimo.
Jajca ločimo in iz beljaka naredimo trd sneg. Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem in z vaniljevim sladkorjem. Med mešanjem dodamo mleko, olje in moko s pecilnim praškom. Na koncu umešamo še sneg. Dobro premešano maso zlijemo v pomaščen pekač in pečemo 45 minut na 200 °C.
Preliv:
Iz kompota poberemo češnje. Ohlajeno testo razpolovimo in na sredino razporedimo eno plast češenj, drugo pa razporedimo po vrhu biskvita. Kompot uporabimo namesto mleka in v njem/z njim skuhamo vaniljev puding. Prelijemo ga čez biskvit in ohladimo.