Sestavine so za okrogel tortni pekač premera 20 cm
- 15 dag masla
- 15 dag sladkorja
- 15 dag mletih orehov
- 5 dag moke
- 4 beljake
Umešamo maslo in sladkor. Dodamo orehe in moko ter na koncu sneg iz beljakov. Pečemo v pekaču na peki papirju 30 minut na 190 stopinj Celzija. Na pol pečeno pecivo prelijemo s:
- 4 rumenjaki
- s 4 penasto umešanimi žlicami sladkorja
Damo nazaj v pečico in pečemo še približno 20 minut. Preverimo z zobotrebcem. Ko je zobotrebec čist, je pecivo pečeno.
Pečeno pecivo ohladimo in prelijemo z mešanico:
- 3 žlice vročega mleka
- 3 žlice sladkorja
- 10 dag mletih orehov
- 5 dag stopljenega masla
Prelito pecivo postavimo v hladilnik, da se preliv rahlo strdi.