- 200 g moke
- 80 g sladkorja v prahu
- 100 g margarine
- noževa konica pecilnega praška
- 1 jajce
Krema:
- 1 vaniljev puding
- 3 dl mleka
- 3 žlice sladkorja
- 2 lončka kisle smetane
- 250 g očiščenih borovnic
Preliv:
- 0,5 l soka iz kompota ali vode
- 2 zavitka preliva za torto
Moki primešamo pecilni prašek. Dodamo sladkor v prahu, jajce in margarino. Zamesimo testo in ga pustimo počivati eno uro.
Testo nato razvaljamo, najbolje na en centimeter višine, potem pa ga položimo v namaščen pekač.
Posebej skuhamo vaniljev puding, še vročemu dodamo kislo smetano. Zmešamo. Kremo nato razlijemo po testu. Po vrhu posujemo sadje in pečemo 25 minut pri 175 °C. Ko se pecivo speče, skuhamo preliv in ga polijemo po pecivu.