- 20 g kokosovega olja
- 5 g pecilnega praška
- 20 g sladkorja
- 160 g bele moke, polnozrnate moke ali pirine moke
- 1 ščepec soli
- 160 g mleka
- 1 jajce
- 1/2 vanilijevega stroka
- 40 g kokosovega olja (za peko)
Kokosovo maslo stopimo v manjši kozici toliko, da postane tekoče. Postavimo na stran in rahlo ohladimo. V večji posodi premešamo pecilni prašek, ščepec soli, sladkor in moko.
V manjši posodi premešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.
Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinko pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in dobi spodaj lepo zlato barvo, jo obrnemo in popečemo še na drugi strani.
Palačinke ponudimo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche (nadomestimo z žličko kisle smetane) ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi čokoladni preliv ali uporabimo kakšen drug dodatek.
V manjši posodi premešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.
Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinko pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in dobi spodaj lepo zlato barvo, jo obrnemo in popečemo še na drugi strani.
Palačinke ponudimo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche (nadomestimo z žličko kisle smetane) ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi čokoladni preliv ali uporabimo kakšen drug dodatek.