- 300 g ogoljenih mletih mandljev
- 5 g oguljenih grenkih mletih mandljev
- 300 g sladkorja
- 3 beljaki
- 100 g sladkorne sipe za posip
V skledi zmešamo mlete mandlje in sladkor. Beljake stepemo v čvrst sneg. Da se lažje stepe, jim dodamo ščepec soli in žličko mrzle vode.
Pečico predgrejemo na 160 °C, pekač obložimo s peki papirjem. Sneg dobro vmešamo v zmes iz mandljev in sladkorja. Iz mase oblikujemo kroglice orehove velikosti in jih v primerni razdalji polagamo na pekač. V srednji legi pečemo 30 minut oziroma dokler se svetlo rumeno zapečejo, lahko so tudi nekoliko razpokani.
Še tople posipamo s sladkorno sipo in dobro ohladimo, šele ohlajene ločimo od peki papirja. Iz teh sestavin spečemo približno 35 kosov. Amaretti so italijanska specialiteta, ki nikakor ne smejo manjkati na božični večer.
Pečico predgrejemo na 160 °C, pekač obložimo s peki papirjem. Sneg dobro vmešamo v zmes iz mandljev in sladkorja. Iz mase oblikujemo kroglice orehove velikosti in jih v primerni razdalji polagamo na pekač. V srednji legi pečemo 30 minut oziroma dokler se svetlo rumeno zapečejo, lahko so tudi nekoliko razpokani.
Še tople posipamo s sladkorno sipo in dobro ohladimo, šele ohlajene ločimo od peki papirja. Iz teh sestavin spečemo približno 35 kosov. Amaretti so italijanska specialiteta, ki nikakor ne smejo manjkati na božični večer.