- 100 g mehkega masla
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 200 g jedilnega škroba
- 50 ml sladke smetane
- 4 jajca
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 pecilnega praška
- maslo za pekač
Maslo, jajca, sladkor, smetano in vanilijev sladkor penasto umešamo, najlaže z električnim mešalnikom. Moko zmešamo z jedilnim škrobom in s pecilnim praškom. Ob stalnem mešanju zmes postopoma dodajamo penasti masi. Na koncu jo dobro zgnetemo. Testo pokrijemo in postavimo za eno uro v hladilnik. Pečico pregrejemo na 180 stopinj. Pekač dobro namastimo z maslom. Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na 3 mm debelo ploščo. Iz testene plošče s kozarcem izrežemo 5 cm velike kroge. Lahko naredimo tudi kvadratke ali pravokotnike. Vzorec odtisnemo z grobim strgalnikom. Izrezane kroge polagamo na pekač v primerni razdalji, ker bodo malo narasli. Pečemo jih približno 12 minut na srednji legi. Res da te piškote lahko kupimo, ampak domači so mnogo boljši.