- 500 g brokolija
- 200 g šampinjonov
- 100 g špinače
- 2 mladi čebuli
- 200 g kuhane šunke
- 1/2 žlice olja
- 1,5 dl mleka
- 150 g smetane
- 2 jajci
- sol
- poper
- nariban muškatni orešček
- 150 g naribanega sira
Brokoli operemo, odstranimo listke in trdo steblo. Stebla nekoliko skrajšamo, prerežemo in olupimo. Očistimo gobe in čebulo, odstranimo masten del šunke. Vse narežemo na koščke.
Na ponvi segrejemo olje in ob neprestanim mešanjem popečemo zelenjavo in šunko pri srednji do nizki temperaturi okoli pet minut. Nato ponev odstavimo in pustimo, da se vsebina ohladi. Posebej zmešamo mleko, smetano in 2 jajci, posolimo in začinimo s poprom in z muškatnim oreščkom.
Zelenjavo vložimo v pekač z nizkim robom in prelijemo z mlečnim prelivom. Dodamo dobro oprane liste špinače. Vse potresemo s sirom in damo v segreto pečico. Pečemo pri temperaturi 200 °C približno 30 minut.
S solato in francosko štruco je lahko glavna jed za štiri osebe.
Na ponvi segrejemo olje in ob neprestanim mešanjem popečemo zelenjavo in šunko pri srednji do nizki temperaturi okoli pet minut. Nato ponev odstavimo in pustimo, da se vsebina ohladi. Posebej zmešamo mleko, smetano in 2 jajci, posolimo in začinimo s poprom in z muškatnim oreščkom.
Zelenjavo vložimo v pekač z nizkim robom in prelijemo z mlečnim prelivom. Dodamo dobro oprane liste špinače. Vse potresemo s sirom in damo v segreto pečico. Pečemo pri temperaturi 200 °C približno 30 minut.
S solato in francosko štruco je lahko glavna jed za štiri osebe.