- 3 veliki krompirji
- košček svežega ingverja
- 3 stroki česna
- 1 žlica paradižnikove mezge (v sezoni 2 zrela paradižnika)
- 1 žlica olja
- 1 žlička cele kumine
- 1 velika čebula
- 1/2 žličke kurkume
- 2 žlički mletega koriandra
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička garam masale
Krompir operemo in neolupljenega skuhamo. Ohladimo ga, olupimo in narežemo na kocke. V električnem mešalniku ali v tolkaču zmečkamo v pasto narezan ingver in česen. Drobno sesekljamo čebulo.
V globoki ponvi segrejemo olje ter pražimo celo kumino. Ko začnejo semena poskakovati, dodamo čebulo in pražimo še kakšno minuto, nato česnovo pasto in pražimo še tri minute. Zdaj dodamo paradižnik, spet malo pražimo, da izpari tekočina, nazadnje pa stresemo v ponev še narezan krompir. Previdno ga mešamo, da se malo zapeče in pomeša z začimbami, ne sme pa se spremeniti v pire.
V globoki ponvi segrejemo olje ter pražimo celo kumino. Ko začnejo semena poskakovati, dodamo čebulo in pražimo še kakšno minuto, nato česnovo pasto in pražimo še tri minute. Zdaj dodamo paradižnik, spet malo pražimo, da izpari tekočina, nazadnje pa stresemo v ponev še narezan krompir. Previdno ga mešamo, da se malo zapeče in pomeša z začimbami, ne sme pa se spremeniti v pire.