- 1 kg mladega krompirja, najboljše kifeljčka
- 4 žlice olivnega olja
- sol
- poper
- 3 vejice rožmarina
Rožmarin operemo, osušimo in osmukamo lističe. Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir pod tekočo vodo operemo, osušimo in ga prerežemo na pol. Če je majhen, ga pustimo celega.
Pekač namastimo in vanjo stresemo krompir, ga posolimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Krompir dobro premešamo, potresemo z rožmarinom, nato pa posodo za 40 minut damo v predhodno ogreto pečico. Če želimo, lahko krompir vmes enkrat obrnemo, da bo enakomerno zapečen.
Pekač namastimo in vanjo stresemo krompir, ga posolimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Krompir dobro premešamo, potresemo z rožmarinom, nato pa posodo za 40 minut damo v predhodno ogreto pečico. Če želimo, lahko krompir vmes enkrat obrnemo, da bo enakomerno zapečen.